Jablkové pudingové kocky s krémom fotorecept
Foto: helena10
Jablkové potešenie pre všetky mlsné jazýčky.
na 175 °C
Suroviny
Cesto: | |
3 ks |
|
90 g |
|
štipka |
|
130 g |
|
2 KL |
|
2 KL |
|
Jablková plnka: | |
4 ks väčšie kyslejšie |
|
2 PL |
|
750 ml (z kompótu, džús, sirup, voda) |
|
3 PL |
|
100 ml (alebo jablková šťava, džús)) |
|
2 bal. (Zlatý klas) |
|
Krém: | |
500 g |
|
250 ml (33 %) |
|
3-4 PL |
|
3-4 PL |
|
Na posypanie: | |
|
|
|
Postup
-
1
Cesto: Celé vajcia vyšľahám s cukrom a štipkou soli do svetlej masy. Potom jemne metličkou primiešam po častiach múku zmiešanú so škrobom a práškom do pečiva.
- 2
Cesto rozotriem na tukom vymastený a strúhankou posypaný vyšší plech 20x35 cm. Pečiem vo vyhriatej rúre na 175 stupňov okolo 20 minút. Kontrolujem špajľou. Upečený korpus nechám vychladnúť.
- 3
Umyté jablká aj so šupkou nakrájam na stredné kocky, polejem citrónovou šťavou. Dám do kastróla, zalejem nálevom a osladím cukrom. Ja som 750 ml nálevu urobila zmiešaním kompótovej jablkovej šťavy, pomarančového sirupu a vody. Nálev si spravte podľa vlastnej chuti a možností... Použitým surovinám treba prispôsobiť aj množstvo cukru.
- 4
Keď jablká s nálevom zovrú, hneď do nich vlejem pudingy v prášku vymiešané vo vode. Jablká nerozváram, nechávam aj kocky. Na miernom ohni pár minút miešam a uvarím pudingovú jablkovú plnku. Ešte horúcu vylejem na upečený vychladnutý korpus. A opäť nechám poriadne vychladnúť.
- 5
Krém: Krém vyšľahám z uvedených studených surovín. Natieram na poriadne vychladnutú jablkovú pudingovú plnku. Odložím do chladu na aspoň na 4 hodiny.
- 6
Potom som zákusok posypala mletými orechmi aj mandľami.
Tiež jablkový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu